MADEN MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜNÜN MÜDEK AKREDİTASYON BAŞARISI

MADEN MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜNÜN MÜDEK AKREDİTASYON BAŞARISI

İÜ Mühendislik Fakültesi Maden Mühendisliği Bölümü, Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MÜDEK) tarafından Mühendislik Fakültesi Bölümleri akreditasyonu olan “EUR-ACE Bachelor, Europen Accreditation of Engineering Programmes” sertifikası almaya hak kazandı.

İÜ Mühendislik Fakültesi Maden Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ataç BAŞÇETİN ve çalışma arkadaşlarının yoğun çalışmaları neticesinde elde edilen bu akreditasyon belgesi ile “Maden Mühendisliği Bölümü” Mühendislik Fakültesinin akredite olan ikinci bölümü olmuştur. Bu akreditasyon sertifikası ile Maden Mühendisliği Bölümü’nden mezun olan öğrencilerin diplomalarının uluslararası tanınırlığı da sağlanmış olacak.

İÜ Mühendislik Fakültesi Maden Mühendisliği Bölümü daha önce de laboratuvarlarını TÜRKAK tarafından akreditasyonuna hak kazanmıştı.

19/09/2017