Endüstriyel Partnerler

Prof. Dr. Ataç BAŞÇETİN

Endüstriyel Partnerler:

Cellular Concrete (ABD): Madencilik endüstrisinde ve Jeoteknik Mühendisliğinde zemin iyileştirme, tünelcilik, backfill vb alanlarda uygulanan özel bir köpüğün söz konusu bu uygulama alanlarına yönelik testlerinin yapılabileceği bir laboratuvar kurulması ve ortak çalışmalar yapılması konularında ABD Denver merkezli Cellular Concrete firması ile görüş birliğine varılmıştır. (Detaylar için lütfen tıklayınız…)

Eczacıbaşı (Türkiye): Balıkesir Balya’da bulunan Kurşun Çinko Tesisinden çıkan maden proses atıklarının, yerüstünde macun malzeme olarak depolanabilirliğinin ve macun dolgu (backfill) uygulamalarının araştırılması ile ilgili olarak çalışmalar yapılmaktadır. Bu amaçla yerüstü macun depolamasında uygun tasarım koşullarının belirlenmesine yönelik olarak bir doktora tezi yürütülmektedir.

Terra Tube Saint-Romuald (Québec, Canada): Maden Mühendisliği Bölümü ve Maden İşletme Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ataç BAŞÇETİN liderliğindeki ekip, macun dolgu ve atık depolama teknikleri ile jeoteknik uygulamalar konusunda uluslararası şirket ve üniversiteler ile işbirliği yapmıştır. Terratube Official Website

Tencate Geosynthetics (Netherlands): Maden Mühendisliği Bölümü ve Maden İşletme Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ataç BAŞÇETİN liderliğindeki ekibin endüstriyel iş ortağı olan Hollanda Merkezli TenCate firması yetkilisi Mr. Mink Tel Harmsel 14 Mart 2013 Perşembe günü ekibimizi ve laboratuvar faaliyetlerini görmek üzere bir ziyaret yapmıştır. Bu ziyareti sırasında bölümümüz bilgisayar laboratuarında “TenCate Geotube Susuzlaştırma Sistemleri” konulu bir de seminer vermiştir. (Detaylar için lütfen tıklayınız…)

Université du Québec en Abitibi-Témiscamingue (Canada): Prof. Dr. Ataç BAŞÇETİN’in yürütücüsü olduğu IRP projesi kapsamında Paste Teknolojisi, Çimentolu Macun dolgu ve Yerüstünde Macun Depolama konularında uzman Université du Québec en Abitibi-Témiscamingue öğretim üyesi Prof. Dr. Mostafa BENZAAZOUA Bölümümüze tecrübelerini ve çalışmalarını paylaşmak üzere 5 günlük bir ziyarette bulunmuştur. Bu ziyaret sırasında kendisi “Maden Atıklarının Depolanmasına Yönelik Araştırmalar” konulu bir de seminer vermiştir. Bu ve bundan sonraki çalışmalarımızda da bilimsel işbirliği yapılması konusunda kendisi ile anlaşmaya varılmıştır. (Detaylar için lütfen tıklayınız…)
———————————————————————————————————–

Doç. Dr. Ümit ÖZER

Endüstriyel Partnerler:

Çevre Bakanlığı:Kentsel Dönüşüm kapsamında patlatmalı bina yıkımları için ortak çalışma yapılması konusunda anlaşma imzalanmıştır.

Özarslan Taşocağı: Taşocağında yapılan titreşim ölçümleri ve hasar kayıtları ile ilgili periyodik raporlar hazırlanması konusunda ortak çalışma yapılmaktadır.

28/01/2014