Erasmus Duyuru 1

DUYURU

2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Erasmus Staj Hareketliliği ön başvuruları 9 Şubat tarihinde başlayacaktır.  Staj hareketlilikten yararlanmak isteyen öğrencilerin bu tarihten itibaren “ön başvuru formu” nu doldurularak en geç 18 Şubat tarihine kadar Bölüm Başkanlığımıza teslim etmeleri gerekmektedir.

Erasmus Staj Hareketliliği Programında lisans ve yüksek lisans düzeyindeki öğrenciler için faaliyet süresi 2 ile 12 ay arasında bir süreyi kapsamaktadır. 2015/2016 döneminde de mezun olmuş öğrenciler de Staj Hareketliliğinden faydalanabilmektedirler. Bunun için öğrencilerin mezun olmadan önce staj hareketliliğine başvurmaları ve mezuniyetten itibaren 1 yıl içerisinde faaliyetlerini tamamlamaları gerekmektedir.

Erasmus Staj Hareketliliği kapsamında yurt dışına giden öğrencilerin stajlarının üniversitedeki staj yükümlülükleri yerine sayılması için ilgili birimin Yönetim Kurulu kararı gerekir.  Zorunlu stajı olan birimlerden giden öğrencilerin (ön lisans, lisans, yüsek lisans ve doktora) yurt dışı stajları zorunlu stajları ile eşleştirilir. Buna karşılık zorunlu stajı olmayan birimlerden giden öğrencilerin stajları 5 AKTS kredisi sayılarak diploma ekinde ve transkriptinde ek kazanım olarak gösterilir.

Erasmus Staj Hareketliliği yabancı dil sınavı (ingilizce) 07 Mart 2015 tarihinde İstanbul Üniversitesi Yabancı Diller Bölümü’nde (Süleymaniye) gerçekleştirilecektir. Sınav saatleri:

10:00-12:30 ingilizce sınavı

13.30-16.00 Almanca, Fransızca ve diğer dillerin sınavı.

Erasmus Yerleştirme başvurularını değerlendirmede kullanılacak Değerlendirme

Ölçütleri şunlardır:

Akademik başarı düzeyi : % 50, Dil seviyesi : % 50.

Nihai not doğrultusunda açıklanacak yerleştirme sonuçları değerlendirme açısından nihai, ancak hibe koşulu açısından bir ÖN SEÇİM niteligi taşıyacaktır.

Ön Başvuru Formu Bölüm Sekreterliğinden temin edilecektir.

Kimya Mühendisliği Bölüm Başkanlığı

20/01/2015