Üniversitemizin doğal afetler arama kurtarma ekibine üye olmak isteyenlerin dikkatine

İSÜDAK’A ÜYE OLMAK İÇİN LÜTFEN AŞAĞIDAKİ LİNKTE YER ALAN FORMU DOLDURUNUZ.

FORM İÇİN TIKLAYINIZ.

İstanbul Üniversitesi Doğal Afetler Arama Kurtarma ekibi (ISUDAK), büyük ölçekli yapısal çökme olaylarında ve her türlü doğa kaynaklı afetlerde görev almaya hazır gönüllü bir arama ve kurtarma ekibidir. 1999 yılından bu yana faaliyet gösteren İSÜDAK birçok faaliyete, tatbikata ve operasyona katılmıştır.

İSÜDAK, AFETE KARŞI HERKESİN YAPABİLECEĞİ BİRŞEY VARDIR inancıyla, tüm üyelerinin afet üzerine gerçekleştireceği her türlü çalışmaya destek vermektedir

İSÜDAK’a üye olmak için İstanbul Üniversitesinde;

ÇALIŞAN,
ÖĞRENCİ,
AKADEMİK PERSONEL,
MEZUN,
olunması yeterlidir

Gönüllülük değerleri ışığında, maddi karşılık beklemeksizin farklı düzeyde afet ve acil durumlara müdahale eden İSÜDAK üyelerinin, müdahale faaliyeti sırasında kendi görevlerini eksiksiz yerine getirebilecek profesyonel bilgi, beceri ve anlayışa sahip olmaları gerekir.

Bir Arama ve Kurtarma ekibi farklı bileşenlerden oluşan multidisipliner bir yapıdır. Ekip içinde Arama, Kurtarma, İlk yardım vb. gibi operasyon fonksiyonlarının yanında Lojistik, Koordinasyon, Yönetim, İnsan kaynakları vb. destek fonksiyonları da bulunmaktadır. Temel arama kurtarma eğitimini tamamlayan gönüllüler istedikleri birimlerde çalışabilir, yada sadece destek fonksiyonlarını da yerine getirebilirler.

Eğer siz de arama ve kurtarma ekibinde çalışmak istiyorsanız, takım çalışmasına yatkınsanız ve yukarıda belirlenen ilkeler doğrultusunda ekibin bir parçası olarak çalışabileceğinize inanıyorsanız, İSÜDAK’a üye olabilirsiniz.

İletişim:
E POSTA: isudak@istanbul.edu.tr
TELEFON: 0533 254 9736 ( Memet Güngör)

14/02/2018

Tel: 0 (212) 473 70 00 / 17920