Taslak Taşkın Kanunu İçin Düzenlenen Çalıstay

Taşkın Mevzuatının İncelenerek Boşluk Analizinin Yapılması ve Önerilerin Geliştirilmesi Taşkın İhtisas Süreli Çalışma Grubu” kapsamında Ankara’nın Haymana İlçesinde 7-8 Aralık 2017 tarihleri arasında çalıştay gerçekleştirildi.

Bölümümüz öğretim üyelerinden Prof. Dr. Cevza Melek KAZEZYILMAZ ALHAN’ın da katıldığı çalıştay; Süreli Çalışma Grubu Başkanı Su Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Sayın Hüseyin AKBAŞ’ın başkanlığında Su Yönetimi Genel Müdürlüğü Taşkın ve Kuraklık Yönetimi Daire Başkanı Sayın Maruf ARAS ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, İstanbul Su ve Kanalizasyon İşleri Genel Müdürlüğü, Ankara Su ve Kanalizasyon İşleri Genel Müdürlüğü, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, Karayolları Genel Müdürlüğü, Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü, Orman Genel Müdürlüğü, Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye Belediyeler Birliği temsilcileri ile İstanbul Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi ve Sakarya Üniversitesinden akademisyenlerin katılımı ile gerçekleştirilmiştir.

Süreli Çalışma Grubu Başkanı Su Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Sayın Hüseyin AKBAŞ tarafından yapılan açılış konuşmasında taşkın mevzuatındaki yetki çakışması ve boşluklara dikkat çekilmiş, 4373 sayılı Taşkın Sulara ve Su Baskınlarına Karşı Koruma Kanunu, bazı kurum ve kuruluşlar arasında yetki ve sorumluluklar konusunda karmaşalar, yetkili birim belirsizliği, konu ile alakalı yönetmelikler gibi hususlar değerlendirilmiş olup taşkın konusunda mükerrerlik içermeyen ve boşluk bırakmayan bir mevzuata ihtiyaç duyulduğu ifade edilmiştir. Bu hususta Bakan Olur’u ile teşkil edilen “Taşkın Mevzuatının İncelenerek Boşluk Analizinin Yapılması ve Önerilerin Geliştirilmesi Taşkın İhtisas Süreli Çalışma Grubu” kapsamında 4 toplantı gerçekleştirildiği belirtilerek gerçekleştirilen söz konusu çalıştay ile de taslağa son şeklinin verilmesinin amaçlandığı ifade edilmiştir.

Açılış konuşması akabinde Taslak Taşkın Kanunu madde madde üzerinde görüşülerek nihai hale getirilmiştir.

Yapılan değerlendirmeler sonrasında Süreli Çalışma Grubu Başkanı Su Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Sayın Hüseyin AKBAŞ tarafından Süreli Çalışma Grubunun Ülkemiz adına çok önemli bir görev üstlendiğini ifade ederek çalıştay sonlandırılmıştır.

22/12/2017

Tel: 0 (212) 473 70 00 / 17920