Lisansüstü Ders Seçimi Yapacak Öğrencilerimizin Dikkatine!

Ders alma işlemleri aksis.istanbul.edu.tr adresinden yapılmaktadır. Kullanıcı adı ve şifrenizle sisteme girdiğinizde; OBS (Ogrenci Bilgi Sistemi) üzerinden “Ders Alma ve Düzenleme” ekranına giderek ders alma işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Sistemden ders seçim işlemleri için son gün 18 Eylül 2016 olup; 19 Eylül 2016 itibariyle fakültemizde eğitim öğretime başlanacaktır. Lisansüstü öğrenimine başlayacak öğrenciler Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü web sitesinde yer alan lisansüstü ders planına ve lisansüstü ders programına göre derslerini seçebilirler.

Yüksek lisans öğrencileri için güz döneminde 1 zorunlu (Uygulamalı Optimizasyon), biri A grubundan (Endüstriyel Kalite Uygulamaları veya Veri Madenciliği);   ikisi B grubundan (Kurumsal Kaynak Planlaması ve Uygulamaları, İleri Tahmin Yöntemleri ve Simülasyon ile Modelleme ve Analiz) olmak üzere 3 seçmeli, toplamda 4 ders seçimi yapıp kredi yükünüzü 12’ye AKTS’nizi ise 30’a tamamlamanız gerekiyor. Eksik ders aldığınız takdirde eksik kalan kredinizi yine gelecek yıl güz döneminden gerekli krediyi tamamlamadığınız ders grubundan almak zorunda olduğunuz için döneminiz uzamış oluyor.

Doktora öğrencileri içinse güz döneminde 1 zorunlu (Seminer), 4 A grubu seçmeli dersi (İş Sıralama ve Çizelgeleme, Yapay Zeka ve Uzman Sistemler, Kısıt Yönetimi, Matematik Programlama, Olasılık ve Stokastik Proseslerin Modellenmesi ve Tesis Yeri Seçimi ve Tasarımı) olmak üzere toplamda 5 ders seçimi yapıp kredi yükünüzü 12’ye AKTS’nizi ise 30’a tamamlamanız gerekiyor. Eksik ders aldığınız takdirde eksik kalan kredinizi yine gelecek yıl güz döneminden gerekli krediyi tamamlamadığınız ders grubundan almak zorunda olduğunuz için döneminiz uzamış oluyor.

Ders dönemini tamamlamamış mevcut öğrencilerimiz de aynı şekilde ders planına göre kredilerini tamamlayacak şekilde uygun gruptan derslerini seçebilirler.

Ders seçimini tamamlayan öğrenci, derslerinin kesin kayıda düşmesi için danışman onay işleminin tamamlanmasını beklemeli; olası bir aksilik durumunda, ilgili dönemin danışman araştırma görevlisi (Araş.Gör.Ayşe Nur ADIGÜZEL TÜYLÜ) ile iletişime geçmelidir.

Kesin kaydı tamamlanan öğrenciler; aksis’ten çıktısını alabilecekleri “Ders Alma Listelerini” (öğrenci kısmını da imzalayarak) 2 nüsha halinde ilgili danışman araştırma görevlisine geciktirmeden teslim etmelidir. Ders alma formu teslimleri 19-23 Eylül 2016 tarih aralığında tamamlanmış olmalıdır.

25/08/2016