İstanbul Üniversitesi

Hazırlık sınıfını atlayarak lisans öğrenimine başlayacak öğrencilerin dikkatine!

Ders alma işlemleri aksis.istanbul.edu.tr adresinden yapılmaktadır. Kullanıcı adı ve şifrenizle sisteme girdiğinizde; OBS (Ogrenci Bilgi Sistemi) üzerinden “Ders Alma ve Düzenleme” ekranına giderek ders alma işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Sistemden ders seçim işlemleri için son gün 18 Eylül 2016 olup; 19 Eylül 2016 itibariyle fakültemizde eğitim öğretime başlanacaktır. Hazırlık sınıfını atlayarak lisans öğrenimine başlayacak öğrenciler Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü öğrencisi olarak bölümümüz 1.sınıf 1.yarıyıl derslerini seçebilirler.

1. yarıyılda 8 adet zorunlu, 2 adet seçmeli ders mevcuttur. Zorunlu derslerin hepsini; seçmeli derslerin ise yalnızca bir tanesini seçerek toplam 9 ders alınmalıdır. 1.yarıyıla ilişkin dersler, web sitemizdeki “Lisans” sekmesi altında, %30 İngilizce ders planımızdan görülebilir.

Ders seçimini tamamlayan öğrenci, derslerinin kesin kayıda düşmesi için danışman onay işleminin tamamlanmasını beklemeli; olası bir aksilik durumunda, ilgili dönemin danışman araştırma görevlisi ile (Araş.Gör.Özlen ERKAL SÖNMEZ) iletişime geçmelidir.

Kesin kaydı tamamlanan öğrenciler; aksis’ten çıktısını alabilecekleri “Ders Alma Listelerini” (öğrenci kısmını da imzalayarak) 2 nüsha halinde ilgili danışman araştırma görevlisine geciktirmeden teslim etmelidir. Ders alma formu teslimleri 19-22 Eylül 2016 tarih aralığında tamamlanmış olmalıdır.

18/08/2016