Tanıtım

1988’den beri . . .

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ
ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

Günümüzde Elektrik-Elektronik Mühendisliği eğitimi; iletişim sistemleri, bilgisayar donanımı, yazılımı ve bilgisayar ağlarının geliştirilmesi, tümdevre teknolojisi, biyomedikal sistemler, mikroişlemci ve mikrodenetleyiciler, görüntü ve ses işleme sistemleri, gezgin iletişim, enerji sistemleri konularında yoğunlaşmıştır.

Bu konulardaki çalışmaları uluslararası düzeyde yürütebilecek mühendisleri yetiştirmek amacıyla, Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü’nde ders programları öğrenciye yeterli genişlik ve derinlikte eğitim vermek üzere planlanmış ve sürekli güncelleştirilmektedir.

Bölümümüzde uygulanan programda kuramsal dersler, uygulama, laboratuvar ve bilgisayar simulasyonları ile desteklenmektedir. Yeni öğrenciler için İngilizce hazırlık imkânı bulunan bölümümüzde, mezun öğrencilerimiz mezuniyet kredilerinin en az %30’luk kısmını İngilizce derslerden almaktadır. Bu oran şeçmeli derslerin şeçilme oranına göre %50’ye kadar çıkmaktadır. Mezuniyet kredi toplamı 127 olan bölüm programında, toplamda seçmeli olarak 40 adet ders verilmektedir.

Daha fazla bilgi için Ders Planına bakınız.

En az iki yarıyılda yapılması gerekli olan toplam 50 günlük zorunlu stajı olan bölümüzde, VI. Yarıyıldan itibaren öğrenciler aşağıda verilen istedikleri alanlarda dersler seçebilmektedirler.

• Elektrik ve Enerji
  • Elektronik
  • Haberleşme ve Sinyal İşleme
  • Biyomedikal
  • Kontrol ve Otomasyon

Son sınıf dersleri tamamen seçmeli derslerden oluşmaktadır.

Daha fazla bilgi için Bağlantılı Dersler Şemasını inceleyiniz.

Ayrıca bölümümüzde 5 Profesör, 2 Doçent, 10 Yardımcı doçent,  1 öğretim görevlisi, 4 Mühendis ve 10 Araştırma görevlisi tarafından Elektrik-Elektronik Mühendisliği konularıyla ilgili bilimsel çalışmalar ve projeler yürütülmektedir. Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Laboratuvarlarında, gerek eğitim-öğretim ve gerekse araştırma çalışmalarında kullanılan, geniş bir frekans spektrumunda ölçme, deney ve test yapma olanağı sağlayan, gelişen teknolojiye uygun ölçü alet ve cihazları bulunmaktadır.

Ayrıca, bölümümüz yurt içi ve yurtdışında çeşitli yarışmalara katılmaktadır. Örneğin, Tubitak güneş enerjili araba yarışmalarında (TÜBİTAK FORMULA-G) SOCRAT ekibimiz 2009-2010-2011-2012 olmak üzere son 4 senedir Türkiye 1. sidir (http://socrat.org.tr). Ayrıca Tübitak hidrojen arabası yarışmalarında 2012 yılında HİDROİST takımımız en iyi tasarım ödülü almıştır (http://www.hidroist.com).

Bölümümüzde, Elektrik-Elektronik Mühendisliği Proramı ve Biyomedikal Mühendisliği Programı’nda Yüksek lisans ve Doktora eğitimleri sürdürülmektedir. Son olarak, Uluslararası hakemli dergi statüsünde olan IU Journal of Electrical&Electronics isimli yılda 2 sayıyla periyodik saygın bilimsel bir dergi bölümümüz tarafından yayınlanmaktadır.

12/11/2013