TÜBİTAK ARDEB 1003 Projesi Kapsamında Üniversiteler Arası İşbirliği

Bölümümüzün Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. İlhan KOCAARSLAN’ın yöneticiliğini ve alt proje yürütücülüğünü yaptığı, Doç. Dr. Sedat BALLIKAYA’nın alt proje yürütücüsü olarak görev aldığı, Yrd. Doç. Dr. Hasan TİRYAKİ ve Yrd. Doç. Dr. Abdurrahim AKGÜNDOĞDU’nun araştırmacı olarak görev aldığı “İçten Yanmalı Motorlu Taşıtlar için Yakıt Verimliliğini Arttırıcı ve Yenilikçi Teknolojilerinin Geliştirilmesi” başlıklı TÜBİTAK ARDEB 1003 Projesi’nde, Yıldız Teknik Üniversitesi ve Kastamonu Üniversitesi ile işbirliği yapılacak.

İlk kez 3 farklı teknolojinin bir arada uygulanacağı proje kapsamında, hibrit araçlara ve yakıt verimliliğini arttırmaya yönelik teknolojilerin geliştirilmesi sağlanacaktır. Toplam 36 ay süreli proje, TÜBİTAK ARDEB tarafından “1003 Öncelikli Alanlar AR&GE Projeleri Destekleme Programı” kapsamında destekleniyor.

22/02/2017