Temel İşlemler Laboratuvarı Rapor Formatı

Temel İşlemler Laboratuvarı raporları internet üzerinden gönderilecektir. Basılı olarak rapor getirilmesine gerek yoktur. Rapor gönderirken dikkat edilmesi gereken hususlar aşağıdaki gibidir:

1. Rapor içeriğinin örnek raporda belirtilen şekilde doldurulması gerekmektedir. Buna ek olarak raporlar laboratuvar görevlilerinin istemiş oldukları şekilde hazırlanmalıdır (Varsa grafikler, tablolar, hesaplamalar vs.).
  2. Deney raporlarını rapor yükleme formunu kullanarak sisteme yükleyebilirsiniz (mail göndermiş olan öğrencilerin yeniden yükleme yapmasına gerek yoktur). Bu adres dışında laboratuvar görevlilerine gönderilen mail’ler dikkate alınmayacaktır. Laboratuvar görevlileri kendilerine gönderilen mail’lerden sorumlu değillerdir.
  3. Yukarıda verilen formun eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurulması gerekmektedir. Öğrencilerden kaynaklanan hatalardan laboratuvar görevlileri sorumlu değildir.
  4. Rapor Microsoft Office dosyası (doc veya docx) formatında eklenmelidir.
  5. Gönderilen raporlara olumlu ya da olumsuz olarak otomatik cevap gönderilecektir. Sistem rapor içeriğini kontrol etmemektedir, bu nedenle bozuk dosyalardan öğrenciler sorumludur. Bu yüzden gönderdiğiniz dosyanın bozuk olmadığını mutlaka kontrol ediniz.
  6. Raporlar laboratuvar görevlilerinin belirttiği süre içerisinde yollanmalıdır. Geç gönderilen raporlar kesinlikle kabul edilmeyecektir.
  7. Her öğrenci kendi raporundan sorumludur. Birbirine benzer cümle yapıları içeren, kopyala-yapıştır olduğu anlaşılan raporlar kabul edilmeyecektir. Kopya veren ya da alan ayrımı yapılmayacaktır.
  8. Sistemde karşılaştığınız sorunlar için iberia@istanbul.edu.tr adresine konu ile ilgili mail yollayabilirsiniz.

10/10/2015