Stratejik Plan

Üniversitemiz Senatosu tarafından 15.12.2005 tarihinde “İstanbul Üniversitesi Akademik Değerlendirme ve Kalite Geliştirme Kurulu (İ.Ü.ADEK)”, “Yüksek Öğretim Kurumları Akademik Değerlendirme ve Kalite Geliştirme Yönetmeliği” esas alınarak oluşturulmuştur. İ.Ü.ADEK, ilk toplantısını 8 Mart 2006 tarihinde gerçekleştirmiştir. İzleyen süreçte YÖDEK Rehberi uyarınca İ.Ü. Stratejik Planlama Kurulu (İ.Ü.SPK) oluşturulmuştur. Daha sonra Rektörlük fakültemizin “Birim Planlama Temsilcisi” ile “Birim Planlama Komisyon Üyeleri” nin belirlenmesini istemiştir.

Fakültemizdeki Stratejik Planlama çalışmaları  26-27 Eylül 2006 tarihlerinde Üniversitenin gerçekleştirdiği Eğitim Çalıştayı ile başlamıştır. Bu tarihten sonra Fakülte Stratejik Planlama Komisyonu haftada bir toplanarak çalışmaları sürdürmüştür. 18 Ekim 2006 tarihinde paydaşlarımızın katılımı ile SWOT analizi gerçekleştirilmiştir. Analiz sonuçları haftalık toplantılarda değerlendirilerek amaçlar, hedefler, stratejiler ve faaliyetler belirlenerek 22 Aralık 2006 tarihinde İ.Ü. Mühendislik Fakültesinin 2007-2011 yılları arasındaki beş yıl süreli “Stratejik Planı” oluşturulmuştur.

Aşağıdaki tabloda bölümlerimize ait stratejik planlar verilmiştir. İstdiğiniz bölümün isminin üstüne tıklayarak stratejik planları bilgisayarınıza Adobe pdf dosya formatında indirebilirsiniz.

Bölümlerimize Ait Stratejik Planlar
Bilgisayar Mühendisliği      Çevre Mühendisliği