Öğrencilerimizin Yararlanabileceği İmkanlar

İstanbul dışından gelen öğrencilerimizin karşılaştığı en büyük sorunlardan bir tanesi barınmadır. Özellikle üniversitenin ilk yılında öğrenci ve ailesi için, İstanbul gibi metropol ve çok kalabalık bir şehir, maddi ve manevi pek çok sorunu beraberinde getirmektedir. Eğitimin sağlıklı koşullarda sürdürülmesinin, ancak öğrencilerimizin kendilerini evlerindeki gibi rahat hissedebileceği koşulları sağlanmakla mümkün olacağI inancındayız. Bu inanç ile hareket eden üniversitemiz 1998 yılının Ağustos ayında Avcılar Yurdu’nu devir alarak, öğrencilerimize sıcak bir ortam sunmuştur.

Avcılar Yurdumuz, 1500 kişinin yararlandığı oldukça büyük bir yurttur. Yurtlarımızda 24 saat sağlık hizmeti verilmekte, olası bir soruna karşı 24 saat bir ambulans görev yapmaktadır.Yurdun Avcılar Kültür Merkezi’ne olan yakınlığından ötürü buradaki tüm kültür ve sanat etkinliklerinden de öğrencilerimiz yararlanmaktadır. İstanbul Üniversitesi yönetimi öğrencilerinin sosyal gelişimlerini her zaman ön planda tuttuğundan öğrencilere “Öğrenciler, bizim çocuklarımızdır” projesi kapsamında çeşitli etkinlikler geliştirilmektedir. Öğrencilerle yurt yetkililerinin ortaklaşa düzenlediği bu etkinlikler arasında konferanslar, dia gösterileri, Çarşamba sohbetleri yer almaktadır. Ayrıca ileri dönemlerde İstanbul gezileri düzenlenerek öğrencilerin okudukları ve yaşadıkları kenti, tarihi açıdan tanımalarının sağlanması planlanmaktadır.

Burs İmkanları

İstanbul Üniversitesi başarılı öğrencilerinin yanında olan, onların başarılarının devamı için maddi olanaklarını zorlayan bir yüksek öğretim kurumudur. Üniversite giriş sınavında üniversitemizi tercih eden ve ilk 500 arasına giren öğrencilere, sınıf birincilerine, kültür, sanat ve spor dallarında başarılı olan öğrencilerimize başarı ödülü olarak 30 milyon ve yoksul 2000 öğrencimize de aylık 20 milyon 1998-1999 eğitim öğretim yılında burs verilmektedir. Bünyemizde çok fazla sayıda burslu öğrenci vardır. Üniversitemize bağlı vakıflarda öğrencilerimize burs sağlanmaktadır.

Spor İmkanları

Ulu Önder Atamızın dediği gibi “Sağlam kafa Sağlam Vücutta Bulunur” anlayışıyla 1953 yılından beri öğrencilerimiz ve öğretim üyelerimizle Spor Birliği Kulübü çeşitli çalışmalarda bulunmaktadır. Spor Birliği Kulübü İstanbul Üniversitesi’nin fakülteler arası ve üniversiteler arası her türlü sportif etkinliklerini düzenlemekte ve yönetmektedir. Öğrencilerimiz düzenli bir biçimde çalışmakta ve Badminton, Jimnastik, Güreş, Hentbol, Judo, Kayak, Kros, Su Topu, Yüzme, Atletizm, Tekvando, Karate, Basketbol, Futbol, Satranç, Voleybol, Masa Tenisi ve Dağcılık alanlarında spor yapmaktadır. Spor Kulübü’ne bağlı Avcılar, Cerrahpaşa, Çapa ve Coğrafya kapalı spor salonu , 6 halı saha, 6 basketbol sahası, voleybol ve futbol sahaları ile 3 tenis kortu vardır.
Üniversiteler arası spor karşılaşmalarında 1997-1998 yılında Masa Tenisi Takımımız Türkiye 3.sü, Futbol Takımımız Boğaziçi Uluslararası Turnuvası’nda şampiyon, Voleybol Bayan Takımımız Türkiye 6.sı, erkekler Türkiye 3.sü, Atletizm erkek Boğaziçi Üniversitesi Uluslararası Turnuvası 3.sü, Yüzme Takımımız Türkiye 3.sü, Hentbol Takımımız bayanlarda Türkiye 3.sü, erkeklerde 4.sü olmuştur.
Federe Kulüpler arası organize edilen spor etkinliklerinde basketbol yıldız takımımız Türkiye şampiyonu, genç takımımız Türkiye 2.si olmuştur. Görüldüğü üzere takımlarımız tüm yarışmalarda iyi dereceler elde etmektedir. Öğrenci KlüpleriFakültemiz çağdaş insan ilişkilerinin ve toplumsal duyarlılığın yaşandığı bir ortamdır. Bu ortamda öğrenciler, yalnızca iyi bir meslek ve iş için gerekli bilgilerle değil, uygarlığın temel kavramlarıyla da donatılarak gerçek bir aydın olma yolunda yönlendirilir.Fakültemizde, öğrencilerin ders dışı sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerini değerlendirebilmeleri ve geliştirebilmeleri amacıyla kurulmuş değişik ilgi alanlarını kapsayan öğrenci kulüpleri bulunmaktadır ve kulüplerin yönetimi, üye öğrencilerin kendi aralarında seçtikleri yönetim kurullarınca sürdürülür.

Avcılar Kampüsündeki Yurtlarımız

Yurt İsmi Oda Kapasiteleri Yatak Sayıları Kız / Erkek
Öğrenci Yurdu A Blok 4 kişilik oda 308 Erkek
Öğrenci Yurdu B Blok 4 kişilik oda 308 Erkek