Export date: Tue Sep 19 20:46:30 2017 / +0000 GMT

Jeofizik Mühendisliği Bölümü Sismik Veri İşlem Laboratuvarı

İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü Sismik Veri İşlem Laboratuvarı Türkiye Petrolleri destekli olarak çok kanallı sismik yansıma verileri, yandan tarama sonar verileri,  CHIRP mühendislik sismiği verileri ve çok-ışınlı (multibeam) batimetri verilerinin işlenmesi ve yorumlanması gibi amaçlar için 2017 yılında faaliyete geçmiştir.

Laboratuvarımız açılışına Fakülte Dekan Yardımcılarımız Sayın Prof. Dr. İsmail İNCİ ve Yrd. Doç. Dr. Muhammed Ali AYDIN'ın katılımlarının yanı sıra Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Sayın Prof. Dr. Hayrettin KORAL, Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Z. Mümtaz HİSARLI ve Fakülte Sekreteri Sayın Nusret SARISAKAL ve çok sayıda öğretim üyesi, araştırma görevlisi ve öğrenci katılım göstermiştir.

6 1 2 3 4 57

Sismik veri işlem laboratuvarımız, yukarıda teknik özellikleri verilen donanımlara sahiptir.

Ayrıca laboratuvarımızda sismik verilerin işlenmesi ve yorumlanmasında;

• Paradigm Echos 2D-3D Veri İşlem Yazılımı, • Promax Veri İşlem Yazılımı,

• IHS Kingdom Suite Sismik and Jeolojik Yorumlama Yazılımı

yazılımları lisanslı olarak kullanılmaktadır. Laboratuvarda sığ ve derin kara ile deniz sismiği ölçümlerinden elde edilen verilerin en son tekniklerle değerlendirilmesi ve yorumlanması gerçekleştirilmektedir. Bu laboratuvardaki alt yapıyla diğer jeofizik ve jeolojik verilerin değerlendirilmesi de yapılabilmektedir. Laboratuvarda kullanılan, Echos Sismik Veri İşlem Paketi,  Geodepth Migration ve Velocity Modelling Veri İşlem Paketi, IHS Kingdom®: Sismik yorumlama paketi ve  Promax veri işlem paketi lisanlarını bölümümüze armağan ettiklerinden dolayı Paradigm, SeisSpace ProMAX ve  IHS Kingdom  şirketlerine ve ayrıca bölümümüze donamım desteğinde bulunan TÜRKİYE PETROLLERİ (TP) şirketine teşekkürlerimizi sunarız.

Ayrıca Laboratuvarımızın kurulması aşamasında emekleri geçen Sayın Prof. Dr. Hüseyin TUR, Sayın Jeofizik Mühendisi Turgay GÖNÜLALAN'a teşekkürlerimiz sunarız.
Post date: 2017-08-02 15:15:10
Post date GMT: 2017-08-02 12:15:10

Post modified date: 2017-08-02 15:22:11
Post modified date GMT: 2017-08-02 12:22:11