Maden Mühendisliği Bölümünün Akreditasyon Başarısı

İstanbul Üniversitesi Maden Mühendisliği Bölümü Agrega ve Doğaltaş Laboratuvarı, Türkiye Akreditasyon Kurumu (Türkak) tarafından TS EN ISO/IEC 17025:2012 standart sınıfı ile akredite olmuştur. Laboratuvarımız hızla gelişmekte olan ve metro, baraj, köprü vb. alt-üst yapı projelerine hız vermiş olan ülkemizin, söz konusu projelerinde kullanılan beton karışımlarında agrega ve doğaltaş kalitesini belirlemeye yönelik son derece önemli bir laboratuvardır. Türkak tarafından akredite olan laboratuvarımız, ülkemiz üniversiteleri arasında akredite olan ikinci, üniversitemiz bünyesinde ise Türkak tarafındna akredite olan yine ikinci laboratuvar olma özelliğini taşımaktadır. Fakültemiz bünyesinde ise akredite olmuş tek laboratuvardır. Proje ekip başkanı ve aynı zamanda bölüm başkanı Prof. Dr. Ataç Başçetin ve çalışma ekibinin uzun zamandır yoğun çabaları sonunda Türkak tarafından akredite olmaya hak kazanmış olan Agrega ve Doğaltaş Laboratuvarının Maden ve İnşaat sektörüne hayırlı olmasını dileriz.

Akreditasyon Sertifikası

31/07/2017