İÜ Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Reşat Apak TÜBİTAK Bilim Ödülü’nü Almaya Hak Kazandı

İÜ Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Reşat Apak, yaptığı çalışmalarla bilime sağladığı önemli katkılardan dolayı TÜBİTAK Bilim Ödülü’nü almaya hak kazandı.

TÜBİTAK Bilim, Özel, Hizmet ve Teşvik Ödülleri ile TÜBİTAK-TWAS Teşvik Ödülü’ne ilişkin değerlendirme çalışmaları sonuçlandı. TÜBİTAK Bilim Kurulu tarafından 2017 yılında 4 Bilim Ödülü ve 11 Teşvik Ödülü verilmesine karar verildi.

Araştırma alanları arasında Ayırma Teknikleri, Çevre Kimyası, Kromatografi, Infrared Spektroskopisi ve Spektroskopik Yöntemler olan Prof. Dr. Reşat Apak, yaptığı çalışmalarla bilime sağladığı ulusal ve uluslararası düzeyde önemli katkılardan dolayı TÜBİTAK Bilim Ödülü’nü almaya hak kazandı.

Hocamızı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

26/07/2017