Türkiye’nin Yeni Vizyonu: Sanayi 4.0 Paneli

İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi ve Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü işbirliği ile 8 Mayıs 2017 tarihinde “Türkiye’nin Yeni Vizyonu: Sanayi 4.0 Paneli” organize edildi. Bakanlığın ‘’Verimlilik Haftası’’ etkinlikleri kapsamında İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nde düzenlenen panele İstanbul Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sedat Murat, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı İstanbul İl Müdürü İsrafil Yıldız, Teknokent Genel Müdürümüz Yasin Erol ile birlikte çok sayıda öğretim üyesi ve öğrenci katılım sağladı. Açılış konuşmasını gerçekleştiren Yıldız, Verimlilik Haftasının önemine dikkat çekerken gençlerin ülke verimliliğini artırmaya yönelik potansiyeline vurgu yaptı ve “Bir buluş, bir ülkenin kaderini değiştirebilir” dedi. Panel açılışında konuşma yapan Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Sedat Murat ise Sanayi 4.0’ın tarihsel gelişimini aktardıktan sonra yapılan çalışmalarda sürecin sosyal boyutunun göz önünde bulundurulması gerektiğini ifade etti.

Moderatörlüğünü İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Bilgin’in gerçekleştirdiği panel oturumlarında ise Sanayi 4.0 konusuna ilişkin farklı perspektiflerden sunumlar gerçekleştirildi. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından Sanayi ve Teknoloji Uzmanı Sercan Öztürk konu hakkında genel bir çerçeve çizerek Bakanlık tarafından yürütülen çalışmalara dikkat çekerken, Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ercan Ertürk, Sanayi 4.0 öncesindeki aşamaların ve sanayi 4.0’ın günümüz dünyasına etkilerinin üzerinde durarak gençlerin vizyonlarını şekillendirirken yaşanan değişimi göz önünde bulundurmaları gerektiğini ifade etti. CDO Turkey Kurucusu ve İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Mehmet Demir “Sanayi Dönüşümünde Müşteri Deneyimi Etkisi-Süreç 4.0” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. Sanayi 4.0 için iyi uygulama örneği olarak ise Arçelik firmasının deneyimlerini aktarmak üzere Arçelik Üretim Teknolojileri Direktörü Mustafa Esenlik katılım sağladı.Sunumların ardından soru-cevap bölümlerinin gerçekleştirildiği panel, izleyicilerin aktif katılımlarıyla zenginleşti.

207069bf-e6c3-458d-98ee-6bcb16bbb1dd

ac1c9fa8-b978-4bb6-9d8b-1b6b748f0e2a