TÜBİTAK ARDEB 1003 Projesi Kapsamında Üniversiteler Arası İşbirliği Proje Başarısı

İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. İlhan KOCAARSLAN’ın yürütücülüğünü yaptığı “İçten Yanmalı Motorlu Taşıtlar için Yakıt Verimliliğini Arttırıcı ve Yenilikçi Teknolojilerinin Geliştirilmesi” başlıklı TÜBİTAK ARDEB 1003 Projesi TÜBİTAK tarafından desteklenmek üzere kabul edilmiştir.  Proje kapsamında, Yıldız Teknik Üniversitesi ve Kastamonu Üniversitesi ile işbirliği yapılacak olup, projede fakültemizden Doç. Dr. Sedat BALLIKAYA, Yrd. Doç. Dr. Hasan TİRYAKİ ve Yrd. Doç. Dr. Abdurrahim AKGÜNDOĞDU isimli öğretim üyelerimiz de yer almaktadır.

İlk kez üç farklı teknolojinin bir arada uygulanacağı proje kapsamında, hibrit araçlar ve yakıt verimliliğini arttırmaya yönelik teknolojilerin geliştirilmesi sağlanacaktır.  Toplam 36 ay süreli proje, TÜBİTAK ARDEB tarafından “1003 Öncelikli Alanlar AR&GE Projeleri Destekleme Programı” kapsamında desteklenmiştir.

16/02/2017