Ar-Ge Reform Paketi ve İkincil Mevzuat Uygulamaları Bilgilendirme Semineri Fakültemizde Gerçekleştirildi

6676 Sayılı Araştırma, Geliştirme ve Tasarım Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkında Kanuna ilişkin uygulama yönetmelikleri, 10 Ağustos 2016 Tarihli ve 29797 Sayılı Resmî Gazete ’de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.  Yürürlüğe giren bu yönetmeliklerin;

– Kapsamı konusunda değerlendirmelerin yapılması,

– Uygulama süreçlerinin ayrıntılı olarak ortaya konulması,

– Getirdiği yeni düzenlemelere ilişkin mali uygulamalarının değerlendirilmesi,

amacıyla başta Ar-Ge Merkezleri ve Teknoloji Geliştirme Bölgeleri’miz olmak üzere konunun taraflarıyla değerlendirmeler yapılmıştır.

Bu amaçla; Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı İstanbul ili KÜSİ (Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği) çalışma grubu üyelerinin de katıldığı “Ar-Ge Reform Paketi ve İkincil Mevzuat Uygulamaları Bilgilendirme Semineri”27 Eylül 2016 tarihinde İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi A Blok Konferans Salonu’nda düzenlenmiştir.

Seminere Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bilim ve Teknoloji İl Müdürlüğü temsilcileri ile İstanbul Üniversitesi Teknopark A.Ş. ve Beylikdüzü OSB’den firma temsilcilerinin yanısıra İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyelerinden oluşan 52 kişi katılmış olup seminer oldukça verimli geçmiştir.

Seminerde önce Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet BİLGİN, “Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği (KÜSİ)” başlıklı ve KÜSİ’nin geçmişi, şu anki durum, bu kapsamda Bakanlığın faaliyetleri, KÜSİ’nin önemi ve hedeflerini içeren bir sunum yapılmıştır.  Daha sonra KÜSİ Çalışma Grubu Üyesi Prof. Dr. Ercan ERTÜRK tarafından “Ar-Ge Reform Paketi ve İkincil Mevzuat Uygulamaları” konulu sunum gerçekleştirilmiştir.

Sunumlar sonunda soru-cevap faslı yapılmış, katılımcılar farklı konularda detaylı olarak bilgilendirilmiştir.

IMG_9113IMG_9112IMG_9111IMG_9106IMG_9107IMG_9108IMG_9109IMG_9110

05/10/2016