Hidrojen Enerjili Araç Takımımız (HİDROİST) Avrupa 5.’si Oldu

İstanbul Üniversitesi Hidrojen Enerjili Araç Takımı (HİDROİST) Shell firması tarafından bu yıl Londra’da düzenlenen dünyanın tüm ülkelerinden değişik kategorilerde 200’e yakın takımın katıldığı Shell Eco Marathon yarışında Üniversitemizi temsil etmiştir.

hidroist1

Teknik kontrollerden başarı ile geçen ekibimiz geçen yıl 163 km/m3 olan derecesini 196 km/m3 ‘e çıkararak Urban Konsept-Hidrojen yarışını 5. Sırada tamamlamıştır. Ekibimiz Avrupa 5. olarak yarışmaya katılan Türk takımları içerisinde en iyi sıralamaya sahip olmuştur.

hidroist2

Gösterdiği performans ile hakem heyetinin dikkatini çeken ekibimiz bu yıl ilk defa düzenlenen Drivers’ World Championship yarışına davet edilmiştir. Ekibimiz bu yarışa davet edilen tek Türk ekibi olmuştur.

hidroist3

Ekibimiz finale kalamamış, ancak Shell Eco Marathon yarışını tamamlayarak ülkemiz takımları arasında en başarılı takım olmuştur.

hidroist4

Vermiş oldukları desteklerden dolayı Rektörlüğümüze ve sponsorlarımıza teşekkür eder;

Yard. Doç. Dr. Yasin ÖZÇELEP- Proje Sorumlusu

Fatih Enes UZUN- Elektrik-Elektronik Müh. – Takım Kaptanı

Esra AKKÖZ- Metalurji ve Malzeme Müh. –Sürücü

Berat Meral- Elektrik-Elektronik Müh.

Yunus EKMEN- Elektrik-Elektronik Müh.

Hamza Yaşarcan YUKSEK-Makine Müh.

Fatih Ümit ÖZKUL- Makine Müh.

Rıza SOYBAŞ- Makine Müh.

Ömer Faruk BALCIOĞLU- Makine Müh.

dan oluşan Fakültemiz HİDROİST ekibini tebrik ederiz. Yarışmayla ilgili ulusal basında çıkan haberlere aşağıdaki linklerden ulaşılabilir.

Star gazetesi

Hürriyet gazetesi