“Teknoloji Transfer Ofisi Proje Günleri” Sunumu Yapıldı

Teknoloji Transfer Ofisi Proje Günleri” Sunumu Yapıldı

“Teknoloji Transfer Ofisi Proje Günleri” sunumu, 30 Aralık 2015 Çarşamba günü ise İÜ Mühendislik Fakültesi’nde gerçekleştirildi. Programa İÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak, İÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Recep Güloğlu, Prof. Dr. Bayram Mert Savrun, İÜ Genel Sekreteri Metin Küçük, İÜ Rektör Danışmanı ve İÜ Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Prof. Dr. Ergün Yolcu, TTO Destek Programları Yönetimi Sorumlusu Kadir Yılmaz ve birçok akademik ve idari personel katılmıştır.

İÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak, İÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Bilgin ve TTO Destek Programları Yönetimi Sorumlusu Kadir Yılmaz konuşma yaptılar.

Prof. Dr. Mehmet Bilgin; güçlü bir akademik personel kadrosuna ve alt yapı imkanlarına sahip olduğumuzu, bölümler arası ve hatta fakültelerle işbirliği yaparak multidisipliner çalışmalara önem vermemiz gerektiğini vurgulayarak Mühendislik Fakültesinin potansiyelini daha etkin kullanmanın önemini vurgulamış, bölümlerimiz hakkında genel bilgi vermiştir.

Araştırma ve İnovasyon Konularında İddialıyız

İÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak, İstanbul Üniversitesi’nden olmanın bir iftihar meselesi olduğunu belirterek, “İstanbul Üniversitesi mensubu olmak her gittiğimiz yerde bizi kucaklıyor. Türkiye’de yer alan üniversiteler arasından İstanbul Üniversitesi olarak ayrılmamız sadece köklü tarihimiz sayesinde değil, aynı zamanda üniversitemizi öne çıkaran kendisinden beklenen üst düzey öğretim faaliyetlerini gerçekleştirmesi ve daha da önemlisi araştırma ve inovasyon yönünde de kendi iddiasına sahip olması ve bu iddiasını değişik vesilelerle ortaya koymasıdır” şeklinde konuştu.

“Proje Devamlılığı Esas”

“Teknoloji Transfer Ofisi Proje Günleri” kapsamında görev alan tüm hocaları gönülden kutladığını ifade eden İÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak şu açıklamalarda bulundu: “Proje sahibi olan, projelerini sürdüren, projelerini verdikleri sürede bitiren ve bitirdiği projede yeni projelere ulaşan öğretim üyeleri aranızda ve her birini gönülden kutluyorum. Ve tabii ki de bu projelerin devamlılığı esastır. Üniversiteler arasındaki sıralama farklı kuruluşlar tarafından yapılıyor ve şu anda itibar gören dünyada yaklaşık 8 kuruluş var. Ne mutlu ki üniverstemiz 8 uluslararası yüksek kuruluşun 7’sinde görünür durumda. Bir çoğunda ilk yüzde. Ve dolayısıyla da 10 yıldır kesintisiz ilk 500’de yer alıyor.”

İstanbul Üniversitesi’nin asıl üstünlüğünün araştırma alanında yapacağı faaliyetler olduğunu vurgulayan İÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak, “Üniversitemizin tüm imkanları Mühendislik fakükültesinin elindedir. Yeter ki planlamanızı doğru yapın, zamanında yapın ve bize talep ulaştığı zaman üniversitenin tüm imkanları sizler için, fikirleriniz, projelerinizi içindir. O vesileyle üniversitemizin asıl üstünlüğünün araştırma alanında yapacağı faaliyetler olduğunu tekrar vurgulamak istiyorum. Bu fikrin en iyi uygulanacağı yer mühendislik fakültesidir. Çünkü şu anda öğretim üyesi kadrosunda olan 296 hocamız var. Her türlü bilimsel çalışmayı yalnız başına götürebilecek, proje yürütücüsü olabilecek değerli öğretim üyeleri bu çatı altında. Biz kendilerinden üst düzeyde yararlanmak istiyoruz. Kendilerinin rehberliğinin diğer bölümlere de diğer branşlara da yol gösterici olmasını bekliyoruz. Bu vesileyle böyle bir mühendislik fakültesine sahip olduğumuzun gururunu sizlerle paylaşmak istiyorum” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

image_30 image_29
image_28 image_27