İ.Ü. Mühendislik Fakültesi, Kimya Mühendisliği Bölümü Lisans Programı MÜDEK Akreditasyonu Değerlendirme Ziyareti Başarıyla Tamamlanmıştır

İ.Ü. Mühendislik Fakültesi, Kimya Mühendisliği Bölümü Lisans Programının Akreditasyon süreci 2014 yılı Ocak ayında MÜDEK’e (Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği) yapılan başvuru ile başlamıştır. 2014 yılı Temmuz ayında sunulan Özdeğerlendirme Raporunun kabul edilmesiyle devam eden süreç,  MÜDEK Değerlendirme takımının 15-17 Mart 2015 tarihlerinde gerçekleştirdiği kurum ziyareti ile başarıyla tamamlanmıştır.

17 Mart 2015 Salı günü İ.Ü. Mühendislik Fakültesi Yönetim Kurulu Salonunda gerçekleştirilen çıkış görüşmesinde, MÜDEK Takım Başkanı M. Necat ÖZGÜR, Program Değerlendiricisi Prof. Dr. Serpil TAKAÇ, Program Eş Değerlendiricisi Prof. Dr. Halil KALIPÇILAR ile Kurum yetkilileri olarak İ.Ü. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sedat MURAT, İ.Ü. Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman TANYOLAÇ, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Enver OKTAY ve Prof. Dr. Erol İNCE, Kimya Mühendisliği Bölüm Başkanı ve İ.Ü. Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mehmet BİLGİN,  Bölüm Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İsmail İNCİ ve Kimya Mühendisliği Bölümü, Ölçme ve Değerlendirme Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Süheyla ÇEHRELİ yer almışlardır. MÜDEK Takım Başkanı M. Necat ÖZGÜR, değerlendirmenin genel amaçları ve program değerlendirme koşulları hakkında bir açıklama yaptıktan sonra, Prof. Dr. Serpil TAKAÇ,  Kimya Mühendisliği Lisans Programının MÜDEK ölçütleri kapsamında güçlü yönleri ile iyileşmeye açık alanları hakkında hazırladıkları program değerlendirme formunu kapsayan çıkış bildirimini katılımcılara sunmuştur. MÜDEK Program Değerlendirme Takımının sunumunun ardından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sedat MURAT ile Dekan Prof. Dr. Süleyman TANYOLAÇ, MÜDEK akreditasyon sürecinin Kimya Mühendisliği Lisans programına yaptığı ve yapacağı olumlu katkılardan duydukları memnuniyeti ifade etmişlerdir. Kimya Mühendisliği Lisans Programının, İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesinde akreditasyon sürecinden geçen ilk program olması nedeniyle sürecin önemi ayrıca vurgulanmıştır.  İ.Ü. Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü ve Kimya Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet BİLGİN ise, İ.Ü. Mühendislik Fakültesi bünyesinde MÜDEK akreditasyon sürecinden geçen ilk program olmalarının önemini vurgulayarak, bu sürecin Kimya Mühendisliği Bölümüne ve Mühendislik Fakültesine katkı yapacağını ifade etmiştir.

Akreditasyon değerlendirme sürecine ilişkin resmi sonuçların Temmuz 2015’de yazılı olarak Mühendislik Fakültesine bildirilmesi beklenmektedir.

20/03/2015